Pokud uvažujete o postavení pergoly, je důležité vzít v úvahu několik faktorů. Umístění, velikost, styl a materiály jsou klíčové prvky, které ovlivní celkový vzhled a funkčnost vaší pergoly.

Pokračovat ve čtení

Ceny energií se s největší pravděpodobností již nikdy nevrátí na ceny před válkou na Ukrajině. Proti drahotě lze bojovat jen ještě většími úspornými opatřeními. Naštěstí nové technologie jdou naproti úsporným opatřením, a proto inovujte svá zařízení, pokud to jen trochu jde. Zde několik zásadních rad, jak úspěšně snížit spotřebu energie a vody v domácnosti. Tyto tipy […]

Pokračovat ve čtení

Stavba domu je pro většinu z nás jednou z největších investic v životě. Aby vše proběhlo hladce a bez komplikací, je důležité mít dobře připravený plán a znát všechny potřebné dokumenty pro získání stavebního povolení. V tomto článku se podíváme na to, jaké konkrétní dokumenty budete potřebovat a jak efektivně komunikovat s realizátorem.

Pokračovat ve čtení

V dnešní době je stavebnictví a interiérový design plný moderních trendů a technologií, které mohou být velmi inspirativní pro ty, kteří chtějí zmodernizovat svůj domov. Následující informace vám poskytnou několik tipů a nápadů na modernizaci vašeho interiéru a porovnání tradičních versus moderních stavebních metod a materiálů.

Pokračovat ve čtení

V současné době probíhá šokové zdražování snad úplně všeho, stavebnictví nevyjímaje. Vyskočily ceny materiálů takovým způsobem, jak dlouhou dobu nikdo nepamatuje. Stoupá cena práce, šikovný zaměstnanec vědom si své odbornosti je na trhu práce velmi ceněný, obtížně se shání a když takového šikovného, zdatného zaměstnance seženete, musíte ho platit zlatem. Na šikovných lidech samozřejmě stojí i […]

Pokračovat ve čtení

Komu se nestalo, že by někdy neuklouzl na podlahové dlažbě? Například třeba v aquaparku, na kluzké chodbě, na pracovišti atd…. Tím chceme napsat, že z hlediska bezpečnosti je volba správné podlahové dlažby vždy na prvním místě a musí eliminovat právě možnosti uklouznutí, následného pádu a možnost úrazu. A jestli se právě chystáte na realizaci podlahové dlažby, článek […]

Pokračovat ve čtení

Tento článek je vhodný pro všechny, co se chystají obkládat, dláždit, tedy krášlit stěny obkladovým materiálem či zdobit podlahy dlažbou. Historie těchto materiálů sahá hodně daleko, dláždilo se a obkládalo už ve starém Římě. Tehdy se používala pouze terakota. Jak šel čas, vše se zdokonalovalo a v této sféře to byla parketa doslova umělecká, která si […]

Pokračovat ve čtení

Rozhodli jste se něco předělat či opravit na vaší nemovitosti? Rozhodli jste se stavět? Máte svoji představu, co chcete, a teď vybrat někoho, kdo to zrealizuje. Věřte, že toto je hodně důležitý prvek celé vaší akce.

Pokračovat ve čtení

„Můj dům, můj hrad“ se u nás hrdě říká, mluvíme-li o svém obydlí. A je to vskutku příznačné přirovnání, jak o své obydlí pečujeme, jak si ho krášlíme k obrazu svému a chceme ho mít co nejkrásnější.

Pokračovat ve čtení

Žijeme v chytré době. Technický pokrok za nějakých 50 let nikdy v dějinách neudělal takový skok vpřed, jako v současnosti. Chytré telefony, chytrá auta, co se řídí doslova tím, co vám na očích vidí.

Pokračovat ve čtení